album-art

  • האם ניתן להסתמך על הפיתוחים הטכנולוגיים כפתרון למשבר האקלים? זפלינים לאגירת פחמן, מכוניות חשמליות והנעה באמצעות מימן. ישנם המון חברות שעובדות על תחליפים מקיימים לצרכי העולם. אבל האם די בכך בכדי להאט את משבר האקלים אליו נקלענו? כיצד ניתן לעודד שימוש בטכנולוגיות מקיימות ואילו מגמות מבטיחות קיימות כרגע בעולם? דיברנו עם עברי ורבין, מנכ״ל גודויז׳ן,[...]
00:00

האם ניתן להסתמך על הפיתוחים הטכנולוגיים כפתרון למשבר האקלים? זפלינים לאגירת פחמן, מכוניות חשמליות והנעה באמצעות מימן.
ישנם המון חברות שעובדות על תחליפים מקיימים לצרכי העולם. אבל האם די בכך בכדי להאט את משבר האקלים אליו נקלענו? כיצד ניתן לעודד שימוש בטכנולוגיות מקיימות ואילו מגמות מבטיחות קיימות כרגע בעולם?
דיברנו עם עברי ורבין, מנכ״ל גודויז׳ן, זרוע הייעוץ לקיימות של קבוצת פאהן קנה, שבדיוק חזר ומעידת האקלים בגלזגו ושוחחנו על הטכנולוגיות הבולטות, ועל המשולש החשוב להובלת שינוי אקלימי – הסקטור הפרטי, הסקטור הממשלתי ודרישת הציבור לחלופות מתחדשות ועל אימוץ סטנדרטים סביבתיים ע״י חברות ציבוריות כחלק מקריטריון ה ESG.
לאחר מכן דיברנו עם עומר מוסנזון אילן מנכ״ל סייב איט שמציעים פתרונות מחזור פסולת מתכלה לחברות וניסינו להבין מה האתגרים לפעולה בסקטור של הקליימט-טק, האם קל לגייס כספים? האם יש קושי להגיע לרווחיות? ומתי החתירה לשורת רווח כפול (פתרונות סביבתיים ורווח כספי) מקשה על היזמים לצאת לדרך?
באילו מצבים מדובר בפתרונות אמיתיים ומתי מדובר ב״גרין ווש״? מתי צריך לעודד כל התפתחות בכיוון מקיים יותר ומתי מדובר במיתוג סביבתי בלבד?

הייטק בפקקים הנה שילוב של פייסבוק לייב, ופודקאסט העולה בעמודי הפייסבוק של כלכליסט ואצטדיון הסטארטאפ. הייטק בפקקים זכתה בתואר הפודקסט הטוב ביותר בתחום ההייטק לשנת 2018, על פי בחירת מגזין גיקטיים
בצוות התכנית – אדר חי, אורי טולדנו, טל חי, ונירית כהן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top