album-art

  • אי אפשר להתעלם מזה, אי אפשר להגיד שזה עתידני מדי ולא רלוונטי - יישומים של מהפכת הקוונטים השנייה כבר כאן ומשפיעים על חיינו. :בתכנית מחר נחזור לעסוק בפיזיקת קוונטים. מחשוב קוונטי שבאיזשהו שלב יחליף את המחשוב הבינארי הרגיל, הצפנה קוונטית שתאורטית אמורה להיות בלתי ניתנת לפיצוח, אופטימיזציה קוונטית , שכבר עוזרת למדענים לפתח מודלים מדוייקים[...]
00:00

אי אפשר להתעלם מזה, אי אפשר להגיד שזה עתידני מדי ולא רלוונטי – יישומים של מהפכת הקוונטים השנייה כבר כאן ומשפיעים על חיינו.
:בתכנית מחר נחזור לעסוק בפיזיקת קוונטים.
מחשוב קוונטי שבאיזשהו שלב יחליף את המחשוב הבינארי הרגיל, הצפנה קוונטית שתאורטית אמורה להיות בלתי ניתנת לפיצוח, אופטימיזציה קוונטית , שכבר עוזרת למדענים לפתח מודלים מדוייקים יותר לניתוח מזג אוויר, פיתוח תרופות ניתוח תיקי השקעות ועוד.

00:00
ד"ר טל דוד מנהל התכנית הלאומית למדע וטכנולוגיות קוונטים על מה מתרחש במהפכת הקוונטים הנוכחית? אילו יישומים כבר קיימים ואילו יישומים עתידים להיכנס לשימוש בשנים הקרובות?
כיצד ישראל מתכננת לקחת חלק פעיל בשוק התחרותי העולמי?

22:33
ד"ר תומר סיימון, סמנכ"ל טכנולוגיות לאומיות במייקרוסופט על שוק מחשוב הקוונטי העולמי. המחשוב הקוונטי הקיים כיום מזכיר מאוד את אופן השימוש במחשבים בראשית ימי האינטרנט.
כיצד יראה השימוש במחשוב קוונטי בשנים הקרובות? מהי הדמוקרטיזציה של המחשוב הקוונטי? מהי הצפנה קוונטית? ואיך ניתן להשתמש במחשוב קוונטי כדי לשפר ביצועים בתיקי מניות, חקלאות, פיתוח תרופות ומערכות תחבורה?

38:26
"סטארטפ בפקקים" עם הסטארטאפ הקוואנטי הראשון בישראל, קוואנטום מאשינז בראיון עם מנכ"ל ומייסד שותף של החברה ד"ר איתמר סיוון. איך הגיעו קוואנטום ללקוח משלם לאחר 11 חודשי פעילות בתעשייה של דיפ דק? מה גרם לשלושה דוקטורנטים לעזוב את הסביבה המחקרית של האקדמיה על מנת לפתח סטארטאפ בתחום? וכיצד מתכנתים עבור מחשב קוונטי?

הייטק בפקקים הנה שילוב של תכנית רדיו ופודקאסט בשידור חי. אנחנו משדרים ברדיו תל אביב בתדר 102 ובמקביל בפייסבוק לייב באצטדיון הסטארט-אפ ובעמוד הפייסבוק של כלכליסט. הייטק בפקקים זכתה
בתואר הפודקסט הטוב ביותר בתחום ההייטק לשנת 2018, על פי בחירת מגזין גיקטיים

Scroll to Top