album-art

  • בפורומים מסויימים מדברים על ה״ריצה אל האיי.פי״ כאסטרטגיה לגיוס, ואכן כשמגיעים למשקיע עם זכויות על פטנט או זכויות קניין רוחני כלשהן, יש יתרון משמעותי בהגנה מפני תחרות. גם בשלבים מתקדמים יותר רישום פטנט יכול להיות ציון דרוך משמעותי בחייו של סטארטאפ או חברה, רק לפני שבוע ראינו את חברת בונוס ביוגרופ רושמת פטנט על פיתוח[...]
00:00

בפורומים מסויימים מדברים על ה״ריצה אל האיי.פי״ כאסטרטגיה לגיוס, ואכן כשמגיעים למשקיע עם זכויות על פטנט או זכויות קניין רוחני כלשהן, יש יתרון משמעותי בהגנה מפני תחרות. גם בשלבים מתקדמים יותר רישום פטנט יכול להיות ציון דרוך משמעותי בחייו של סטארטאפ או חברה, רק לפני שבוע ראינו את חברת בונוס ביוגרופ רושמת פטנט על פיתוח רשת כלי דם מלאכותית לשיפור הסיכוי לקליטה בגוף של איברים שיוצרו במעבדה ומנייתה עלתה בהתאם. בתחילת השבוע חברת פי.אמ.סי ניצחה בתביעה על סך 308 מיליון דולר כנגד אפל במשפט שהתקיים במשך 6 שנים.
אז כמה חשובים הם פטנטים? האם הם עדיין רלוונטים בעידן של התפתחויות כל כך זריזות בטכנולוגיה? ובאילו מצבים יש להיזהר לא לחשוף את התכניות העתידיות ע״י רישום הפטנט?
וגם איך פרקטית מוציאים פטנטית או לפחות הגנה כלשהי על קניין רוחני כבר בשלבים המוקדמים של הסטארטאפ?
נדבר עם ירון מגל, יזם ומשקיע הון סיכון, אקס טרה ונטורס וכיום מנהל את המעבדה הלאומית לפוטוניקה במרכז למחקר גרעיני בסורק (הטייטל האחרון הזה אכן מסקרן ואנחנו עוד נקדיש לו פרק)
ובהמשך על המישורים הפרקטיים של הוצאת פטנט – כמה זה אמור לעלות ואיך לעשות את זה? עם ד״ר הדס כהן, עורכת דין שותפה ומנהלת פיתוח עסקי, וג׳רמי רוטמן מייסד שותף ברוטמן אייפי, משרד גלובלי לרישום פטנטים
הייטק בפקקים הנה שילוב של פייסבוק לייב, ופודקאסט העולה בעמודי הפייסבוק של כלכליסט ואצטדיון הסטארטאפ. הייטק בפקקים זכתה בתואר הפודקסט הטוב ביותר בתחום ההייטק לשנת 2018, על פי בחירת מגזין גיקטיים.

Scroll to Top