- להאזנה לפודקאסט דרים טים בשיתוף Appsflyer https://pod.link/1616393296 היום בפרק אנחנו מדברים על פוטוניקה ולמה היא צריכה לעניין אותנו. בשנים האחרונות הגענו לקצה גבול היכולת של האלקטרוניקה, והפוטוניקה היא האור בקצה המנהרה, תרתי משמע. היא יכולה לפרוץ את גבולות הפיזיקה של האלקטרוניקה ויש לכך השלכות יוצאות דופן. נראיין את ירון מגל, לשעבר משקיע הון סיכון וכיום[...]
להאזנה לפודקאסט דרים טים בשיתוף
Appsflyer
https://pod.link/1616393296
היום בפרק אנחנו מדברים על פוטוניקה ולמה היא צריכה לעניין אותנו. בשנים האחרונות הגענו לקצה גבול היכולת של האלקטרוניקה, והפוטוניקה היא האור בקצה המנהרה, תרתי משמע. היא יכולה לפרוץ את גבולות הפיזיקה של האלקטרוניקה ויש לכך השלכות יוצאות דופן.
נראיין את ירון מגל, לשעבר משקיע הון סיכון וכיום מנהל המרכז הלאומי לפוטוניקה.
המרכז עובד במתכונת חדשנית למימוש מחקר לצרכי התעשייה ומאפשר לחברות ויזמים להעלות צרכים בפני צוות החוקרים של המכון שפועלים כמעין דיזיין האוס.
כבר כיום , נעשה שימוש מסיבי בטכנולגיות אור במגוון תחומים ברמה התשתיתית סיבים אופטים הם האמצעי הנפוץ והיעיל ביותר להעברת מידע, שבבים אופטיים, לייזרים וחיישנים אופטיים מאפשרים מגוון של שימושים. לדוגמא בשעונים חכמים, שבבים, מכוניות אוטונומיות, שעונים מדוייקים ועוד.
האופטימיסטים לגבי פוטוניקה טוענים שהיא עתידה לקחת נתח עיקרי משוק האלקטרוניקה. מסיבה זו ברמה הלאומית חשוב לישראל לבסס מובילות בתחום הזה.
ליצירת קשר עם ירון מגל ומרכז הפוטוניקה –
ICAP.org.il/Contact
Yaron.magal@gmail.com
Doron Aspir, BD, Isorad DoronAs@soreq.gov.il
הייטק בפקקים הנה שילוב של פייסבוק לייב, ופודקאסט העולה בעמודי הפייסבוק של כלכליסט ואצטדיון הסטארטאפ. הייטק בפקקים זכתה בתואר הפודקסט הטוב ביותר בתחום ההייטק לשנת 2018, על פי בחירת מגזין גיקטיים
בצוות התכנית – אדר חי, אורי טולדנו, טל חי, ונירית כהן