- היום אנחנו הולכים לדבר על האוכל שאנחנו אוכלים. תעשיית המזון שמוערכת בכ - 10 טריליון דולר בשנה. לאחר המהפכה הירוקה של שנות ה60 - אותו שימוש במונוקולטורה, דשנים ומדבירים, אנחנו הולכים לנסות להבין את המהפכה הבאה - בתחום המזון - מהפכת האגרופודטק. אילו מוצרי מזון חדשים עושים את דרכם אלינו? סטייק מלאכותי שאנחנו מדברים עליו[...]
היום אנחנו הולכים לדבר על האוכל שאנחנו אוכלים.
תעשיית המזון שמוערכת בכ – 10 טריליון דולר בשנה.
לאחר המהפכה הירוקה של שנות ה60 – אותו שימוש במונוקולטורה, דשנים ומדבירים, אנחנו הולכים לנסות להבין את המהפכה הבאה – בתחום המזון – מהפכת האגרופודטק.
אילו מוצרי מזון חדשים עושים את דרכם אלינו?
סטייק מלאכותי שאנחנו מדברים עליו כבר שנים עדיין רחוק מלהיכנס לשוק הצרכני וחלב שמיוצר בעזרת פרמנטציה נמצא מעבר לפינה אבל עדיין לא מגיע אלינו לצלחת. מה החסמים שמונעים ממהפכת המזון להיכנס אלינו לצלחת? אילו שימושים טכנולוגיים כבר נמצאים מאחורי הקלעים ומשנים את הרגלי התזונה שלנו מבלי שאנחנו שמים לב?
כיצד התעשייה שאחראית ל- 21-37% מתביעת הפחמן בעולם וצורכת כ- 30% מהאנרגיה הופכת את עצמה למקיימת יותר?
היום בהייטק בפקקים, מבית סטארטאפ ניישון סנטראל, דיברנו עם נדב ברגר – מייסד שותף ומנהל בקרן השקעות הפודטק פיקברידג' על שימוש בחלבונים אלטרנטיביים ובינה מלאכותית בתחום המזון. בהמשך ראיינו את מיכל לויט – מנהלת התכניות ותחום החדשנות ב'אסיף', המרכז לתרבות אוכל בישראל. שוחחנו עם מיכל על הבדלי התרבויות בין תעשיית ההייטק ששואפת לאימוץ חדשנות כאידיאל, לבין תעשיית המסעדנות שמתמקדת בחזרה ל״סלואו פוד״ ומסורות ישנות. כיצד ניתן להכניס חדשנות למסעדות ולהצליח לעבוד יחד עם המסעדנים והשפים?